Solarni Sustavi

U našoj ponudi možete pronaći opremu za solarne sustave renomiranih proizvođača poput Panasonica, LGa, SMA i Froniusa, te vrlo zanimljiv i inovativan modul 2POWER, njemačke tvrtke PA-ID GmbH, koji istovremeno proizvodi električnu energiju i služi za pripremu potrošnje tople vode. Kod izgradnje solarnih sustava vrlo je važno odabrati kvalitetnu opremu, te Vam stoga nastojimo ponuditi najkvalitetnije komponente. Dio opreme iz ponude možete vidjeti na našoj web stranici, a za komponente drugih proizvođača ili drugih karakteristika, te druge dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte.

2Power hibridni modul – iskoristite sunčevu energiju dvostruko

2Power hibridni modul je modul koji se istovremeno koristi kao fotonaponski monokristalni modul za proizvodnju električne energije i kao kolektor za grijanje tople vode.

Prednost korištenja ovog modula je što možete iskoristiti cijelu površinu krova za proizvodnju električne energije, odnosno ne morate dio krova iskoristiti za fotonaponske module, a dio za solarne kolektore, jer sve imate u jednom modulu. Osim toga krov izgleda ujednačenije jer se ne vidi razlika između fotonaponskih modula i solarnih kolektora, kako se to inače vidi kod korištenja klasičnih modula i kolektora, jer su obično solarni kolektori deblji od fotonaponskih modula.

U ljetnim sunčanim danima prednost korištenja ovog modula je najizraženija. Naime, za vrijeme ljetnih sunčanih dana temperature su vrlo visoke, i klasični fotonaponski moduli se jako zagrijavaju što smanjuje njihovu proizvodnju električne energije. Kod 2Power hibridnog modula, toplina sa zagrijanih fotonaponskih ćelija se prenosi na apsorber te se zagrijava voda koja se odvodi u spremnik tople vode. Ovime se postiže hlađenje fotonaponskih ćelija, čime se povećava njihova iskoristivost u ljetnim danima, jer se negativni efekt povišene temperature zapravo otklanja.

Ovaj modul  ima i funkciju odmrzavanja snijega i leda, tako da može osigurati veoma visoku proizvodnju električne energije u zimskim mjesecima za sunčanih dana, jer je sunce prisutno a modul nije zagrijan kao ljeti, pa je veća proizvodnja električne energije.

2Power modul je njemački proizvod, koji je testiran u Njemačkoj organizaciji TÜV-Rheinland, čime je potvrđena kvaliteta i funkcionalnost ovog proizvoda.

Električna snaga 2Power modula iznosi 260 Wp, a toplinska 667 Wp. Električna iskoristivost modula je 16%, a toplinska 42,5%. Detaljnije tehničke karakteristike ovog modula možete vidjeti ovdje.

Upit

LG NeoN Mono X N1C

Tehničke karakteristike               Upute za instalaciju

Upit

PANASONIC VBHN235-240SE10

Tehničke karakteristike               Upute za instalaciju

Upit

Fronius Galvo

Upit

Fronius Symo

Upit

Fronius IG Plus

Upit

Fronius IG TL

Upit

Fronius Agilo

Upit

SMA Sunny Boy 1300TL -1600TL -2100TL

Upit

SMA Sunny Boy 2500TLST – 3000TLST

Upit

SMA Sunny Boy 3000TL – 3600TL – 4000TL – 5000TL-21

Upit

SMA Sunny Tripower 5000TL – 6000TL – 7000TL – 8000TL – 9000TL

Upit

SMA Sunny Tripower 10000TL – 12000TL – 15000TL – 17000TL

Upit

BI SOLAR EVERTEC cijev

Dvostruka izolirana cijev za toplinske solarne sustave 

 

Tehničke karakteristike 

Upit